ADRIÁN TORTAJADA, INTEGRANT DE SWISSKI

L’Adriàn Tortajada ha estat seleccionat per formar part de la federació Suïssa. L’Enric, el seu pare, ens ho explica:

…la veritat es que estem molt contents perquè no comptàvem que l’agafessin en el que serà el seu primer any de Juvenil.

Les estructures d’esquí alpí a Suïssa són bastant similars al que hi ha a Espanya però amb un volum molt més gran. Els nens comencen a esquiar com aquí als seus clubs, una vegada arriben a Infantils als que tenen més projecció i d’acord als resultats de les curses, de proves físiques i tècniques s’agrupen en el que denominem centres regionals. D’aquests n’hi ha 27. Quan arriben a U16 els millors s’integren en els grups d’entrenament de les diferents Federacions. A Suïssa n’hi ha 15, totes elles amb un nivell bastant equilibrat. En acabar l’última temporada de U16, els 8 millors de tot Suïssa passen a formar part d’un dels 3 Centres Nacionals: Oest, Central i Est.

L‘Adrián ha estat seleccionat entre aquests 8 i passa a formar part del Centre Nacional de la Suïssa Central que te la base a Engelberg, el poble on nosaltres vivim. En aquests centres nacionals hi ha els juvenils joves (U18, U21) i es el pas previ per formar part dels equips nacionals suïssos.

La valoració la fan en base als resultats de les curses nacionals infantils, el que vindria a ser equivalent a la Copa Espanya. Això puntua un 50%. L’altre 50% es basa en probes físiques 20%, probes tècniques 20% i un 10% de valoració del potencial de millora del corredor segons deferents paràmetres que avaluen els seus entrenadors. Els resultats més destacats de l’Adrián a nivell nacional han estat un 5 en GS, un 6 en SL i un 10 en SG a més de varis podis a nivell regional e interregional.

En el Centre Nacional Central hi ha actualment 14 corredors i 10 corredores i per aquí han passat corredors de la copa del mon en actiu com el Beat Feuz, la Wendy Holdener, els germans Gisin: Michelle i Marc i la Denise Feierabend entre d’altres.

Us passo el link de la notícia a Swiss ski:

http://www.swiss-ski.ch/nc/leistungssport/ski-alpin/news/news-details/archive/2016/may/article/die-kader-der-nationalen-leistungzentren-nlz-fuer-die-saison-20162017-sind-bekannt.html

I la notícia a la pàgina de la seva federació, la del cantó de Berna:

http://bosv.ch/Angebot/Leistungssport/Alpin

    Ets soci de la Molina Club d'Esports?

    Registra´t a l'àrea de soci de la pàgina web i gaudeix d'avantatges exclusius

    Notícies relacionades

    Veure totes les notícies